• 0506 773 94 74
  • info@adiyamankervansaraykahve.net

Osmanlı Kahvesi Nasıl Yapılır?

Kas 14 ,2017

Osmanlı Kahvesi Nasıl Yapılır?

 

            Kahve, Türk geleneğinin ve damak tadının olmazsa olmazıdır. Hele bu asırlardan beri eşsiz bir lezzet olan Osmanlı kahvesi içe mükemmel bir zaman yaşamanıza vesile olacaktır. Ancak tadının tarifsiz olması aynı zamanda nasıl yapıldığı ile de ilgilidir. Bunun için tam bir aroma hazzı almak ve enfes bir kahve içmek için yapım aşamasına dair püf noktalara hakim olmak gerekmektedir. Böylece hem kendinize hem de sevdiklerinize harika bir sunum yapmayı başarabilirsiniz. Peki, bu kahve için dikkat edilip önem verilmesi gereken detaylar nelerdir? Dilerseniz sizlere bu konuda yardımcı olalım.

 

 Su ve Kahve Miktarı Orantılı Olmalı

 

            Kahveden tam bir tat almak için öncelikle soğuk su kullanmanızı öneririz. Kaç fincanlık kahve yapıyorsanız su da bu paralelde olmalı. Yani 3 fincan kahve yapacak iseniz 3 fincan soğuk su koymanız önemlidir. Bunun yanı sıra yine çay kaşığı miktarı ile 3 kaşık Osmanlı kahvesi de suya ilave edilmelidir. Bu işlemde bittikten sonra su ve kahve iyi bir şekilde karıştırılmalıdır. Pişim esnasında bütün tadı alabilmek için gelişi güzel karıştırmaktan kaçınmak gerekmektedir. Özenli bir işlem sonucun daha mükemmel olması manasına gelecektir. Yine işin diğer bir püf noktası suyun ve kahvenin karışmasının ateşe konmadan önce yapılmasıdır. Eğer başarılı bir kahve tadı alma amacınız varsa ateş üzerindeyken asla karıştırmamak da göz ardı edilmemesi gereken bir durumdur.

 

 Ateşin Seviyesi ve Kahvenin Köpürmesi

 

            Kahveyi oldu bitti tarzında acele pişirmek kesinlikle arzu edilen neticeyi vermeyecektir. Mümkün olan en kısık ateşte pişirmek kahvenin demlenmesi anlamını taşır. Bu farklılık tadın bütünü ile ağızlarda hissedilmesi demektir. Kahve kaynamaya başladığında köpük fincanlara eşit düzeyde pay edilmelidir. Ardından tekrar ocağa ikinci bir kaynama için bırakılmalıdır. Bu işlemde gerçekleştikten sonra fincanlara geri kalan kahve yavaş bir şekilde dökülmelidir. Osmanlı kahvesi tadını tam almak istiyorsanız içine şeker ilave etmenizi önermiyoruz. Ancak keskin ve buruk tatlara karşı hassasiyetiniz söz konusu ise kararınca ekleyebilirsiniz. Şekere alternatif olarak yanında küçük bir parça çikolata ya da yine geleneklerimizden olan lokum koymakta etkili bir çözüm olabilecektir.

 

Etiketler: osmanlı kahvesi
Yeni kahve türlerini bilmek ister misiniz?
E-Bültene Kayıt Olun