• 0506 773 94 74
  • info@adiyamankervansaraykahve.net

OSMANLI KAHVESİ TUTKUSUNUN NEDENLERİ

Oca 15 ,2018

OSMANLI KAHVESİ TUTKUSUNUN NEDENLERİ

 

            Benzeri olmayan bir lezzete sahip olan ve ünü herkesçe bilinen Osmanlı kahvesi, içinde yer alan 7 farklı malzeme ile diğer kahvelerden ayrılır. Osmanlı Saraylarında ve Osmanlı kültüründe çok önemli bir yere sahip olmayı başarmıştır. Osmanlı İmparatorluğunun bütün dünyaya armağan ettiği Türk kahvesinin yanında, Osmanlı Sultan ve padişahlarına sunmak için çeşitli karışımlarla hazırlanan, içerisinde keçiboynuzu, krema, çikolata, damla sakızı, melengiç, salep ve kakule gibi faydalı ürünlerden oluşur. Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan Osmanlı kahvesi, ilk çıktığı andan beri lezzetinden hiçbir şey kaybetmeden günümüze kadar gelmiş olup, birçok kişi tarafından sevilerek tüketilmektedir.

 

 OSMANLI KAHVESİ FAYDALARI NELERDİR?

 

            Lezzetli içiminin yanı sıra, sunduğu çeşitli yararlar ile de birçok kahve tiryakisinin gözdesi olmayı başarmış olan meşhur Osmanlı kahvesi, içerisinde kafein barındırmaz ve içimi diğer kahveler gibi kesinlikle sert değildir.

 

            İçinde bulunan her bir malzemenin insan sağlığı açısından çok önemli faydaları olduğunu söyleyebiliriz. Yedi ayrı aromayı içinde barındırmasından ötürü tam bir vitamin deposudur. Sindirimin kolaylaşmasını sağlayan Osmanlı kahvesi, yemeklerden sonra tüketildiği zaman içimi keyif verir. Diğer kahveler gibi kalp çarpıntısı yapmamasının yanında, kolesterol hastalığı olanlar için de oldukça yararlıdır. Bu nedenle gönül rahatlığı ile günde 2 defaya kadar içebilirsiniz. Bunun yanında ağız kokusu sorununu ortadan kaldırır ve içinde bulunan damla sakızı sayesinde ise böbrek fonksiyonlarına da olumlu yönde etkiler.

 

 OSMANLI KAHVESİ NASIL YAPILIR?

 

            Yapılışı genel olarak Türk kahvesi ile aynı olup, her kahve fincanı için soğuk su ile bir ölçek yani 50 gr Osmanlı kahvesi cezveye eklenir ve iyice karıştırıldıktan sonra ateşe konulur. Kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Ateşte iken kesinlik karıştırılmaması gerekir. Kaynamaya başladığı andan sonra ateşten alınıp servis edilir ve afiyetle içilir.

 

 

 

Etiketler: Osmanlı Kahvesi
Yeni kahve türlerini bilmek ister misiniz?
E-Bültene Kayıt Olun