• 0506 773 94 74
  • info@adiyamankervansaraykahve.net

OSMANLI KAHVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Oca 13 ,2018

OSMANLI KAHVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

 

            Kahve kültürü Osmanlı saraylarında önemli bir yere sahipti. Türk kahvesini Osmanlı İmparatorluğu bütün dünyaya armağan etmiştir. Bu dönemde Osmanlı Sultanları ve Padişahları için sunulan çeşitli karışımlardan oluşan kahveler hazırlanmıştır. Adını buradan alan Osmanlı kahvesi, içeriğinde çok fazla sayıda faydalı ürün bulundurmaktadır. Günümüzde de Türk kahvesi yanında, özel karışımlı kahveler oldukça talep görmektedir.

 

 Osmanlı Kahvesinin İçeriği ve Faydaları

 

 Osmanlı kahvesinin içeriğinde, Yemen kahvesi, keçiboynuzu, krema, çikolata, damla sakızı, menengiç, salep ve kakule bulunur. Bu maddeler içerisinde bulunan, potasyum, kalsiyum, fosfor, pekmez, A, B ve E vitaminleri bol miktarda bulunmaktadır.

 Osmanlı kahvesinin içeriğinde bulunan maddelerde bol miktarda vitamin ve mineral yer almaktadır.

 Özellikle zayıflık çekenlere, kilo almak isteyenlere, kendini yorgun ve halsiz hissedenlere oldukça faydalı bir besindir. Kolesterolü düşürür, göğüs kanseri riskini azaltır. Nefes darlığı çekenlere nefes açma özelliği ile yardımcı olur. Selülit gibi cilt problemlerine karşı etkilidir. Kalp ve pankreas rahatsızlıklarını büyük oranda önlemeye yardımcı olur. Bağırsakları düzenleme özelliği vardır ve depresyona karşı etkilidir. Mide yanması, mide kanaması, gibi rahatsızlıklarda tedavi edici özelliği vardır. Göğsü yumuşatır, öksürük, bronşit, kabızlık gibi rahatsızlıklarda etkilidir. Ayrıca Osmanlı kahvesi içeriğinde yer alan besinlerden dolayı zihni açma özelliğine sahiptir.

 

 Osmanlı Kahvesi Nasıl Hazırlanır?

 

            Osmanlı kahvesi hazırlamak için, bir fincan soğuk suya bir yemek kaşığı kahve olacak şekilde cezveye konur. Su ile iyice karıştırıldıktan sonra Osmanlı kahvesi ocakta kaynatılır. Kısık ateşte kaynatılan kahvenin köpüğü fincanlara eşit şekilde paylaştırılır. Kahve kaynadıktan sonra fincanlara konarak servis edilir. Kahve ocakta iken karıştırılmamasına dikkat edilmelidir. Şeker ilave etmeden içilebileceği gibi, isteğe bağlı olarak, şekerli kahve severler için tatlandırmak adına az miktarda şeker ilave edilebilir.

 

Etiketler: Osmanlı Kahvesi
Yeni kahve türlerini bilmek ister misiniz?
E-Bültene Kayıt Olun