• 0506 773 94 74
  • info@adiyamankervansaraykahve.net

Osmanlı Kahvesi

Eyl 20 ,2017

          Günümüzde cilt bakımında da kullanılan Osmanlı kahvesinin, Osmanlı İmparatorluğu'na gelişi ile ilgili biri 1554 yılında Suriyeli iki girişimci tarafından Tahtakale'de açtıkları kahvehane aracılığıyla İstanbul'a getirildiği yönünde biri de, 1517'de Kanuni Sultan Süleyman'ın Yemen Valisi Özdemir Paşanın lezzetine hayran kalarak Yemen'den İstanbul'a getirttiği yönünde iki çeşit bilgi bulunmaktadır.

 

          Daha sonrasında Yemen'den getirtilen kahve 40 kişilik kahveci ustasından oluşan bir ekip tarafından özenle hazırlanarak Sultan'a ikram ediliyor. Bir dönem yasaklanan kahve zamanla Osmanlı Sultanlarının kahvecibaşıları tarafından Padişahlar için Yemen'den gelen kahvenin acılığını yumuşatmak adına farklı kahveler hazırlanıp sunulmaya başlanınca, farklı aromalar ile elde edilen karışımlardan oluşan Osmanlı kahvesi ortaya çıkmış oluyor.

 

 Osmanlı Kahvesi Nasıl Yapılır?

 

           Fincan başına 1 tatlı kaşığı Osmanlı kahvesi ve 1 tatlı kaşığı şeker fincan ölçülerinde su ile karıştırılarak mümkünse bakır bir cezvede kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Çıkan köpükler alınarak fincanlara boşaltılır. Taşmadan hemen evvel alınır ve fincanlara boşaltılır.

 

 Osmanlı Kahvesinin Faydaları

 

           Osmanlı kahvesinin en önemli faydalarından biri kalp rahatsızlıklarına iyi gelmesidir. Ayrıca antioksidan içerir ve kanserle mücadelede etkilidir. Kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan Osmanlı kahvesi kalsiyum açısından zengindir ve kemik gelişimi için faydalıdır. Enerji verir, bağışıklık sistemine faydalıdır. Demir ve çinko yönünden zengin bir içecek olan Osmanlı kahvesi böbrek rahatsızlıklarına da iyi gelmektedir. Bunun yanında idrar söktürücü özelliği de vardır. Karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir. İçeriğinde bulunan damla sakızı ferahlık verir, bronşları ve soluğu açar, astım hastalığına iyi gelir.

 

        Baş ağrısını dindirmeye yardımcı olan Osmanlı kahvesi karaciğer ve mide rahatsızlıklarına da iyi gelmektedir. A, B ve E vitamini içerir. Kolesterolü düşürür. Selülit gibi cilt problemlerinde etkilidir. Balgam söktürür ve diş etini kuvvetlendirir. Ağız kokusunu giderir ve hazmı kolaylaştırır. Ayrıca sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisi vardır.

Etiketler: Osmanlı Kahvesi,
Yeni kahve türlerini bilmek ister misiniz?
E-Bültene Kayıt Olun